Provençaalse kip met Romanesco, paprika, landbrood en kappertjesvinaigrette

Kip

  • Waarvan Oventijd 25 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
Provencaalse kip met Romanesco paprika landbrood en kappertjesvinaigrette | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 stuks romanesco bloemkool
  • 200 gram peen
  • 400 gram Provençaalse kippendij
  • 2 el peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 0.5 stuks landbrood

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • (milde) olijfolie
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de ui in parten en paprika in repen. Maak roosjes van de romanesco en snij de stelen in stukken. Schil de peen en snij in frietformaat. Leg in een grote ovenschaal of braadslee en pers de knoflook erbij. Meng met flink olie, de helft van het citroensap, zout en peper.
  3. Leg de gemarineerde kip op de groenten (de kip is al gezouten!). Bak 20-25 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 15 minuten voor het brood.
  4. Hak de peterselie fijn. Maak de vinaigrette van kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge, de rest van het citroensap, peterselie en wat zout.
  5. Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in 8-10 minuten af.
  6. Haal de groenten en kip uit de oven. Snij het brood in plakken. Besprenkel de groenten met een deel van de vinaigrette. Zet de rest van de vinaigrette op tafel om het brood in te dippen.