Provençaalse kippenbout uit de oven met kappertjes, geroosterde groenten en knapperig landbrood

Kip

  • Totale tijd minuten
Aardpeersoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram wortelpeterselie
  • 400 gram peen
  • 400 gram aardappel
  • 1 stuks citroen
  • 4 stuks kippenbouten
  • 1 stuks landbrood

In Huis

  • 2 stuks sjalot
  • 1 stuks citroen
  • milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de wortelpeterselie, peen en aardappel. Snij de groenten in frietformaat. Snij de sjalot in lange partjes. Pers de citroen (let op, je hebt elders deze week citroenrasp nodig!) uit in een kommetje en bewaar de uitgeperste citroenhelft(en).
  3. Meng de gesneden groenten met milde olijfolie, zout en peper. Pers de knoflook erover en een lepeltje citroensap (straks gebruik je de rest). Meng goed en leg in een ovenschaal of braadslee. Leg de uitgeperste citroenschil erbij.
  4. Maak ruimte in het midden vrij en leg daar de kippenbout neer. Besprenkel met voldoende zout, peper, olie en Italiaanse kruiden. Bak 50-55 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 45 minuten zodat het brood er de laatste 10 minuten bij kan.
  5. Maak een dressing van citroensap (0,5 el voor 2p of 1 el voor 4p), de kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge en wat zout.
  6. Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in 8-10 minuten af.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Haal de groenten en kip uit de oven. Garneer met de peterselie en besprenkel de groenten met een deel van de dressing. Zet de rest van de dressing op tafel om het brood in te dippen.