Provençaalse kippendij uit de oven met geroosterde groenten, kappertjes en knapperig landbrood

Kip

  • Totale tijd 50 minuten
Provencaalse kip | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks citroen
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 400 gram peen
  • 300 gram koolrabi
  • 1 stuks banaansjalot
  • 400 gram provençaals kippendijenvlees
  • 2 el kappertjes
  • 1 stuks landbrood rogge
  • 2 el peterselie

In Huis

  • milde olijfolie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 8 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pers de citroen uit. Bewaar de uitgeperste citroenhelft(en)!
  3. Schil de wortelpeterselie, peen en koolrabi. Snij de groenten in frietformaat. Snij de sjalot in lange partjes.
  4. Meng de gesneden groenten met milde olijfolie, zout en peper. Pers de knoflook erover en besprenkel met een lepeltje citroensap (straks gebruik je de rest). Meng goed en leg in een ovenschaal of braadslee. Leg de uitgeperste citroenschil erbij
  5. Maak ruimte in het midden vrij en leg de gemarineerde kip ertussen (de kip is al gezouten!). Bak 30-35 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 25 minuten zodat het brood er de laatste 10 minuten bij kan.
  6. Maak een dressing van citroensap (1 el bij 4p), de kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge en wat zout.
  7. Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 8 minuten af.
  8. Hak de peterselie grof.
  9. Haal de groenten en kip uit de oven. Garneer met de peterselie en besprenkel de groenten met een deel van de dressing. Zet de rest van de dressing op tafel om het brood in te dippen.