Provençaalse kippendij uit de oven met geroosterde groenten, kappertjesdressing en knapperig landbrood

Kip

  • Totale tijd 40 minuten
Provencaalse kippendij met ovengroenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks ui
  • 400 gram Provençaals kippendijvlees
  • 2 el kappertjes
  • 2 el krulpeterselie
  • 0.5 stuks landbrood

In Huis

  • (milde) olijfolie
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergine en courgette in stukken van 2 cm. Snij de ui in parten en meng met flink wat (milde) olijfolie, de helft van het citroensap, zout en peper en geperste knoflook en leg in een grote ovenschaal of braadslee.
  3. Leg de gemarineerde kip op de groenten (de kip is al gezouten!). Bak ca. 30 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 20 minuten zodat het brood er de laatste 10 minuten bij kan.
  4. Maak een dressing van de rest van het citroensap, kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge en wat zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
  5. Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in 8-10 minuten af.
  6. Haal de groenten en kip uit de oven. Snij het brood in plakken. Besprenkel de groenten met een deel van de dressing. Zet de rest van de dressing op tafel om het brood in te dippen.