Skip to main content

Provençaalse ratatouille met olijven, boterbonen en volkoren parelcouscous

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 bouquet garni (verse kruiden)
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 200 gram volkoren parelcouscous
  • 1 blikje boterbonen
  • 100 gram olijven

In Huis

  • 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • snufje suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olie in een grote braadpan of wok op matig vuur. Snij de aubergine in grove stukken. Bak zacht maar niet bruin. Snipper de rode ui, pers de knoflook en snij de paprika (rood en groen) in reepjes. Voeg toe.
  2. Zet een pan water op voor de parelcouscous.
  3. Haal het samengebonden bosje kruiden (bouquet garni) uit het zakje (laat de peterselie zitten). Snij de courgette en tomaat in grove stukken. Voeg bij de andere groenten, samen met het bouquet garni en een snufje suiker. Laat met het deksel schuin op de pan op matig vuur ca 15 min* sudderen. Roer af en toe.
  4. Kook de parelcouscous met een scheut olie in 8-10 minuten gaar. Giet af en voeg nog een scheut olie toe.
  5. Laat de boterbonen uitlekken en halveer de olijven. Meng op het laatst door de ratatouille en warm nog even door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de ratatouille met de parelcouscous.
  7. * Heb je de tijd, begin dan wat eerder en laat de ratatouille zo’n 1½ - 2 uur pruttelen. Hoe langer je de ratatouille laat pruttelen, hoe lekkerder. In het bouquet garni zit: munt, tijm, oregano, rozemarijn en salie. Bewaar een beetje ratatouille voor de lunch. Besmeer een boterham met humus en beleg met de ratatouille (koud of warm).