Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Provençaalse kip met bloemkool en paprika uit de oven, kappertjesvinaigrette en bonen-venkelpuree

Kip

  • Totale tijd minuten
Provençaalse kip met venkel bonen puree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode paprika
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks bloemkool
  • 250 gram peen
  • 400 gram Provençaalse kippendij
  • 1 tl (!) rozemarijnnaaldjes
  • 2 el peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 pot witte bonen

In Huis

  • (milde) olijfolie
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge (voor de vinaigrette)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de helft(!) van de venkel in dunne plakjes. Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukken. Schil de peen en snij in frietformaat. Leg alles in een grote ovenschaal of braadslee. Meng met flink (milde) olie, de helft van het citroensap, zout en peper. Leg de knoflook (in de schil) ertussen.
  3. Leg de gemarineerde kip op de groenten (de kip is al gezouten!). Bak ca. 25 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn.
  4. Snij de rest van de venkel in dunne plakjes. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de venkel en rozemarijn ca. 2 minuten aan, voeg wat zout en een scheut water toe (100 ml bij 4p), dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.
  5. Hak de peterselie fijn. Maak een vinaigrette van de kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge, peterselie, peper, zout en de rest van het citroensap
  6. Giet de witte bonen af. Haal de knoflook uit de oven (check of ze goed zacht zijn) en druk uit de schilletjes. Doe met de boterbonen, gesmoorde venkel, knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge in de steelpan. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Warm op een zacht vuurtje op.
  7. Besprenkel de groenten uit de oven met de kappertjesvinaigrette en serveer met de bonen-venkelpuree (zie tip).
  8. Overgebleven puree en groenten zijn heerlijk op een broodje.