Skip to main content

Pruimentaart

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g pruimen

In Huis

  • besprenkelen amandelsnippers
  • 1 pak(ken) vers bladerdeeg
  • 1 el kristalsuiker
  • 4 el pruimenjam
  • 125 ml creme fraiche
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  3. Leg het bladerdeeg op een ingevette bakplaat. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water en klap ca. 2 cm om, zodat een dikker randje ontstaat. Snij met een mes inkepingen in de rand. Strooi de suiker in het midden van het bladerdeeg.
  4. Snij de pruimen in vieren, verwijder de pitten. Leg de stukken pruim met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg.
  5. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Strijk als ze uit de oven komen nog wat jam over de pruimen om ze te laten glanzen.
  6. Strooi het amandelschaafsel erover en laat afkoelen tot lauwwarm of koud.
  7. Serveer met losgeroerde (ongezoete) creme fraiche.