Pulled-chickenpie met gebakken nieuwe Frieslander aardappelen en een bonensalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Pie met aardappel en bonensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.5 stuks rode ui
  • 1000 gram Frieslander nieuwe aardappelen
  • 4 stuks pulled-chickenpie
  • 400 gram snijbonen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 stuks courgette
  • handje waterkers

In Huis

  • 2 el rode wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 el tijm
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de sperziebonen en tuinbonen.
  2. Snij de ui in dunne halve ringen. Doe in een bakje met de rode wijnazijn en laat marineren.
  3. Schrob de aardappelen schoon en snij ze in blokjes of partjes. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 25-30 minuten in de oven. De pies gaan er ook nog bij.
  4. Haal de pom-pies uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven naast de aardappelen.
  5. Dop de snijbonen en voeg ze bij het kokende water. Zet een wekker op 10 minuten. Verwijder het steeltje van de sperziebonen (je kan het puntje laten zitten) en halveer. Voeg ze na ca. 4 minuten bij de snijbonen en kook ca. 6 minuten mee. Spoel met koud water af om te voorkomen dat ze doorgaren.
  6. Hak de aangegeven hoeveelheid tijmblaadjes fijn. Voeg de overige takjes bij de kokende bonen.
  7. Maak de dressing in een slakom van de olijfolie extra vierge, mosterd en zout en peper. Schep de ui en de overgebleven rode wijnazijn erdoor. Voeg de gehakte tijmblaadjes toe. Was de courgette, rasp in linten en voeg bij de dressing samen met de snijbonen en sperziebonen. Verwijder dikkere stelen van de waterkers indien gewenst en voeg aan de salade toe.
  8. Serveer de pies met de aardappeltjes en de bonensalade.