Pulled-chickenpie met wortel-gembersoep en frisse venkelsalade met sinaasappel, dragon en waterkers

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Pulled chicken pie met wortel gembersoep | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks courgette
  • 4 stuks pulled-chickenpie
  • 2 el dragonblaadjes
  • 2 beker wortel-gembersoep
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks sinaasappel
  • 0.5 zakje waterkers
  • naar smaak zure room

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl (Dijon) mosterd
  • 0.5 tl honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de courgette in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 2 cm dik. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olie, zout en peper. Bak 15-20 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen.
  3. Haal de pom-pies uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven.
  4. Maak in een slakom een dressing van de mosterd, honing, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Haal de dragonblaadjes af en hak fijn. Voeg bij de dressing.
  5. Verwarm de soep in een pan op een laag pitje.
  6. Verwijder het loof en kontje van de venkel en halveer. Verwijder het harde binnenste en snij in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
  7. Rasp alleen het oranje van de schil van de sinaasappel boven de slakom (het witte is bitter!). Verwijder vervolgens de onder- en bovenkant van de sinaasappel (je moet het vruchtvlees zien). Zet de sinaasappel neer en verwijder de schil. Doe dit door van boven naar beneden te snijden met een scherp mes tot je het vruchtvlees ziet. Snij het vruchtvlees in plakjes en voeg bij de venkel.
  8. Voeg de courgette bij de sla. Verwijder dikkere stelen van de waterkers indien gewenst en roer vlak voor het serveren door de salade.
  9. Garneer de soep met een schepje zure room en serveer tegelijk of voorafgaand aan de pies en sla.