Skip to main content

Pulled oats koftes met zoete aardappel en bloemkool uit de oven en raita van rode ui en munt

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram bataat
  • 1 bloemkool
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 bakje specerijen
  • 1 citroen
  • 2 el peterselie
  • 2 pakjes pulled oats
  • 2 el rode ui
  • 2 el munt

In Huis

  • olijfolie om te besprenkelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de bataat in de lengte doormidden. Smeer in met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg met de snijkant naar boven in een ovenschaal en zet gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.
  3. Snij de bloemkool in plakken van een centimeter, besprenkel met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 min tot de bloemkool gaar en een beetje gebruind is.
  4. Meng de helft(!) van de yoghurt en het bakje specerijen in een kom. Rasp de schil van de citroen erboven.
  5. Pers in een ander kommetje de knoflook en druk met een theelepeltje het zout er goed door. Snij de peterselie fijn. Voeg samen met de knoflook bij de yoghurt. Verkruimel de pulled-oats erboven en roer goed door elkaar. Rol 3 à 4 balletjes pp en druk een beetje plat, zodat ze een slanke ovale vorm krijgen.
  6. Draai de oven terug naar 200 graden. Leg de koftes op bakpapier of in een schaaltje en bak ze in ca. 15 minuten knapperig.
  7. Maak intussen de raita: snipper de rode ui heel fijn. Doe in een kom met de andere helft van de yoghurt. Hak de blaadjes munt fijn en meng door de yoghurt. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.
  8. Serveer de zoete aardappel, bloemkool en pulled oats koftes met de raita.
  9. In het bakje specerijen (bij 4p) zitten 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, ¼ tl cayennepeper, 1 tl peper en 1 el paneermeel.