Pulled oesterzwam sandwich met ingelegde ui en een eitje

Lunch

  • Totale tijd minuten
Rawon daging met rijst en atjar | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 300 gram oesterzwam en bundelzwam
  • 1 stuks rode ui
  • 4 sneetje speltbrood
  • 1 stronkje little gem
  • 4 stuks ei
  • naar smaak sambal paprika-laos
  • naar smaak lente ui

In Huis

  • 1 el olie om te bakken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • naar smaak chilipoeder
  • 1 teen knoflook
  • 4 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom de olie, sojasaus en ketjap manis. Breng op smaak met chilipoeder naar smaak, zout en peper. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  3. Scheur de oesterzwammen in repen en verwijder de korrelige kluitjes van de bundelzwam. Voeg toe aan de marinade en hussel goed. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Snij de rode ui in halve, dunne ringen. Doe in een bakje, voeg de witte wijnazijn toe en zet weg.
  5. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
  6. Verwarm wat olie in een pan en bak een eitje per persoon.
  7. Verwijder het kontje en hart van de little gem en snij in dunne reepjes.
  8. Besmeer de sneetjes brood met wat sambal paprika-laos en beleg met de little gem, het eitje, de oester- en bundelzwam en vervolgens met de ingelegde rode ui. Snij wat lente ui naar smaak in dunne ringetjes en garneer de broodjes hiermee.