Pulled pork met geroosterde aardappeltjes, oranje bloemkool ‘steaks’ en een frisse yoghurtsaus
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappels
- 1 stuks oranje bloemkool
- 1 stuks rode ui
- 150 gram spitskool
- 360 gram pulled pork
- 1 stuks lente-ui
- 0.5 stuks rode peper
- 1 bakje yoghurt
- kneepje limoensap
In Huis
- 1 tl paprikapoeder
- olie om te bakken
- kneep citroensap (uit flesje)
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el mayonaise
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Meng met olie, een kneep citroensap, zout en peper. Leg naast de aardappelen en bak 25-30 minuten in de oven.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool in dunne reepjes. Meng met de witte wijnazijn en zet weg.
- Bak de pulled pork in een pannetje met wat olie tot deze warm is.
- Maak het yoghurtsausje. Snij de lente-ui in ringetjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng lente-ui en de rode peper met de yoghurt, mayonaise, zout, peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
- Serveer de pulled pork met de aardappelen en bloemkool, ingelegde ui en kool en het yoghurtsausje.