Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pulled pork met geroosterde aardappeltjes, oranje bloemkool ‘steaks’ en een frisse yoghurtsaus

Varken

  • Totale tijd minuten
Pulled pork met oranje bloemkool steaks geroosterde aardappeltjes en een frisse yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Nicola aardappels
  • 1 stuks oranje bloemkool
  • 1 stuks rode ui
  • 150 gram spitskool
  • 360 gram pulled pork
  • 1 stuks lente-ui
  • 0.5 stuks rode peper
  • 1 bakje yoghurt
  • kneepje limoensap

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om te bakken
  • kneep citroensap (uit flesje)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Meng met olie, een kneep citroensap, zout en peper. Leg naast de aardappelen en bak 25-30 minuten in de oven.
  4. Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool in dunne reepjes. Meng met de witte wijnazijn en zet weg.
  5. Bak de pulled pork in een pannetje met wat olie tot deze warm is.
  6. Maak het yoghurtsausje. Snij de lente-ui in ringetjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng lente-ui en de rode peper met de yoghurt, mayonaise, zout, peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
  7. Serveer de pulled pork met de aardappelen en bloemkool, ingelegde ui en kool en het yoghurtsausje.