Pulled pork met geroosterde aardappeltjes, oranje bloemkool ‘steaks’ en een frisse yoghurtsaus

Varken

  • Totale tijd minuten
Pulled pork met oranje bloemkool steaks geroosterde aardappeltjes en een frisse yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 1 stuks oranje bloemkool
  • 1 stuks rode ui
  • naar smaak Chinese kool
  • 500 gram pulled pork (NB)
  • 1 stuks lente-ui
  • 0.5 stuks rode peper
  • 1 bakje yoghurt

In Huis

  • naar smaak paprikapoeder
  • olie om te bakken
  • kneep citroensap (uit flesje)
  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220-230 graden.
  2. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Meng in een braadslee met paprikapoeder, olie, zout en peper.
  3. Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, een kneep citroensap, zout en peper. Zet met de aardappels tegelijk in de oven. Rooster 25-30 minuten in de oven.
  4. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een bakje met de witte wijnazijn en zet weg. Snij een handje van het lichtgroene van de Chinese kool in reepjes, zet weg.
  5. Bak de pulled pork in een pannetje met wat olie tot deze warm is.
  6. Maak het yoghurtsausje. Snij het wit en lichtgroene van de lente-ui fijn. Gebruik het donkergroene deel evt. voor garnering. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng lente-ui en de rode peper met de yoghurt, mayonaise, olijfolie extra vierge, zout en peper.
  7. Serveer de pulled pork met de aardappelen en bloemkool, garneer met het grofgesneden groen van de lente-ui en de ingelegde ui, kool en het yoghurtsausje.
  8. NB Het is een royale portie pulled pork. Bewaar eventueel een deel voor de lunch met gebakken uitjes en een beetje rauwe Chinese kool op een broodje.