Pulled pork met ingelegde ui, Beemster Valery en spitskoolsalade
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1000 gram ardappelen Beemster Valery
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks limoenrasp
- 1 el limoensap
- 120 gram yoghurt Bulgaars
- 500 gram spitskool
- 300 gram koolrabi
- 1 stuks rode peper
- 15 gram koriander
- 340 gram pulled pork
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el rode wijnazijn
- 2 tl (Dijon) mosterd
- 4 el (milde) olijfolie
- 0.5 tl zout voor de salade
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Meng met de rode wijnazijn.
- Rasp de limoen en pers het sap. Meng in een slakom de limoenrasp- en sap (ca. 0,75 el bij 2p!) met de (Dijon) mosterd, de (milde) olijfolie en breng goed op smaak met peper en de aangegeven hoeveelheid zout. Voeg voor 2 personen 1 el(!) yoghurt toe (voor 4p het dubbele). Snij de spitskool in hele fijne sliertjes. Meng met de dressing. Beetje meer spitskool mag ook! Aan de proefkook-lunchtafel gaat deze salade altijd schoon op.
- Schil de koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne plakken van 0.5 cm en dan in lucifers. Snij de rode peper in halve ringetjes (laat de zaadlijsten zitten voor meer pit). Snij de koriander grof. Meng door de spitskool.
- Bak de pulled pork in een koekenpannetje warm en een beetje bruin (niet te veel, dan droog je het uit!).
- Maak intussen de saus. Meng voor 2p nog eens 3el yoghurt (voor 4p het dubbele) met de mayonaise en breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Serveer de pulled pork met het ingelegde uitje, de salade, de aardappelen en de saus erbij.