Skip to main content

Pulled pork pie met Marokkaanse bietensoep en sla met roodlof, Chinese kool en yacon

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 800 gram rode biet
  • 1 steranijs
  • 4 pulled pork pie
  • 3 roodlof
  • 50 gram Chinese kool
  • 100 gram sla
  • 100 gram yaconwortel
  • 10 gram bieslook
  • 1 citroen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • suiker (naar smaak)
  • 1 el mayonaise
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in een beetje olie. Zet de waterkoker aan.
  2. Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid water, de bouillonblokjes en de steranijs. Breng afgedekt aan de kook en kook in ca. 30 minuten gaar.
  3. Haal de pies uit de foliebakjes en zet op een bakplaat. Bak in de oven 18 minuten af.
  4. Meng in een slakom de azijn, mosterd, suiker, mayonaise, olie, zout en peper tot een dressing.
  5. Snij de roodlof in de lengte doormidden, verwijder eventueel het hart, en snij in halve ringen. Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Was de bladeren sla en snij grof. Voeg alle drie bij de dressing. Schil de yacon, snij in stukjes en voeg toe. Knip een deel van de bieslook erbij en meng. Bewaar wat bieslook om de soep mee te garneren.
  6. Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Breng goed op smaak met zout en peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger van het zoet. Heb je nog wat volle yoghurt, crème fraîche of zure room in huis, schep dan in elke kom soep een lepeltje. Maak af met gehakte bieslook. Serveer met de salade en de pies.
  7. Heb je (na het maken van de noedels) nog yacon over? Yaconblokjes zijn heerlijk in yoghurt met wat honing en walnootjes.