Pulled seitan gyros met pitabroodje, ingelegde ui, veldsla, aardappeltjes en (vegan)knoflookmayo

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Pulled seitan gyros met pitabroodje ingelegde ui veldsla aardappeltjes en veganknoflookmayo | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Agria aardappel
  • 400 gram regenboogpeen
  • 0.5 stuks rode ui
  • 100 ml yoghurt
  • 4 el knoflook mayonaise
  • 0.5 zakje veldsla
  • 1 stuks roodlof
  • 2 bakje Gyros pulled seitan
  • 4 stuks volkoren pitabroodjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen of schil de aardappels en de regenboogpeen. Snij de aardappels in blokjes van ca. 1,5 cm en de peen in plakjes van ca. 1,5 cm dik. Hussel in een mengkom met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25-30 minuten bruin en gaar.
  3. Snij de ui in dunne halve ringen en doe in een bakje met de rode wijnazijn. Zet weg.
  4. Meng de yoghurt met de mayonaise, wat peper en zout. Bedruip met een paar druppels olijfolie extra vierge. Zet alvast op tafel.
  5. Maak in een slabak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje peper en zout. Was de veldsla (zie tip). Verwijder evt. de worteltjes en voeg bij de dressing. Snij de roodlof in ringen en voeg toe.
  6. Bak de gyros pulled seitan in wat olie warm en een beetje knapperig in 5-6 minuten.
  7. Rooster de pitabroodjes ca. 2 minuten bij de groenten in de oven. Giet de uienringen af.
  8. Laat iedereen de broodjes beleggen met wat veldsla en roodlof, ingelegde ui, pulled seitan en yoghurtsaus. Serveer de aardappels en peen erbij.
  9. Was alle sla in één keer en bewaar in de slacentrifuge in de koelkast. Zo blijft ze langer vers en hoef je niet twee keer sla te wassen.