Skip to main content

Puntpaprika gevuld met tarwe, cherry tomaatjes, olijven, feta en lente-ui

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Snelkooktarwe
  • 4 stuk(s) Lente-ui
  • 4 stuk(s) Puntpaprika
  • 200 g Olijven feta mix
  • 1 bos(sen) Verse dille
  • 2 bakje(s) Gemengde cherrytomaatjes
  • 150 ml Yoghurt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • naar smaak Peper en zout
  • besprenkelen Olijfolie
  • snufje(s) Paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de tarwe in een pan met 1 liter water, een bouillonblokje en kook in circa 20-25 minuten gaar vanaf dat het water weer kookt.
  2. Snij het groen van de lente-ui in ringetjes en het witte deel in stukjes van circa 3 cm. Hak de dille fijn. Snij de knoflook in dunne plakjes. Laat de olijven en feta uitlekken en hak grof in wat kleinere stukjes.
  3. Snij de paprika's in de lengte doormidden. Vet een ovenschaal in en leg ze daar in. Vul ze met de knoflook, de olijven/feta mix, het grootste deel van de dille en het wit van de lente-ui (en dus eventueel ook de tarwe als die al gaar is. Zo ja, doe dan ook meteen een flink deel van de groene lente-ui ringetjes erbij, zo nee dan komt het later in dit recept goed ;)).
  4. Snij de cherrytomaatjes doormidden en leg die deels in de paprika's en deels eromheen. Besprenkel alles met wat olijfolie en wat zout en schuif gedurende 25 minuten in de oven.
  5. Maak de yoghurt op smaak met een snufje paprikapoeder, zout, peper en nog wat van de dille, en zet even weg.
  6. Giet de tarwe af (hij mag echt nog vrij veel bite hebben). Roer er lekker wat olijfolie, zout, peper en een flink deel van de groene lente-ui ringen doorheen. Zet weg met de deksel op de pan.
  7. Haal de paprika's uit de oven als ze gaar genoeg zijn naar je smaak. Serveer de paprika's met flinke klodders yoghurtsaus en de tarwe ernaast (of dus erin!).
  8. <br>Let op: je hebt ook bij een ander gerecht dille nodig deze week. <br>Tip: als je genoeg tijd hebt kan je ook de tarwe eerder koken zodat je die kan mengen met de rest van de spulletjes die straks in de paprika's gaan.