Skip to main content

Puree van rode linzen met spicy pulled chicken

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Kippenpoot
  • 200 g Rode linzen
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Plantaardige olie
  • 3 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 2 tl Harissa
  • 2 tl Tomatenpuree
  • 3 el Witte wijnazijn
  • 1 el Ahornsiroop
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Pijnboompitten
  • Peterselie
  • 6 stuk(s) Petit pain gemengd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de kip. Snipper 1 ui en hak twee teentjes knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan waar de kip precies in past. Bak ui en knoflook aan in de olie. Voeg de kerrie, kaneel, nootmuskaat, harissa, tomatenpuree, azijn en bruine suiker toe en bak aan. Schenk er 100 ml water bij en breng al roerend aan de kook. Leg de kippenpoten in de saus en sluit het deksel. Laat 60 minuten smoren. Keer halverwege een keer om.
  2. 2. Maak de linzendip. Snipper 1 teentje knoflook. Meng met het citroensap en zet weg. Zo wordt de knoflook wat zachter van smaak.
  3. 3. Snij de ui in stukken en de lente-ui in ringetjes. Was de linzen en doe ze in de pan samen met de stukken ui, de tijmblaadjes, het laurierblad en de lente-ui. Zet 1 cm onder water.
  4. 4. Breng aan de kook en verwijder schuim met een schuimspaan. Roer regelmatig. De linzen branden snel aan. Kook ongeveer 20 minuten totdat de linzen helemaal gaar zijn. Voeg zo nodig wat water toe.
  5. 5. Giet af en verwijder het laurierblad. Voeg de knoflook en het citroensap toe. Draai tot een fijne puree in de keukenmachine. Schenk terwijl de motor draait in een dun staaltje zoveel olijfolie erbij totdat er een romige dip ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
  6. 6. Haal het vel van de kip en pluis het vlees helemaal fijn. Doe het vlees terug in de saus in de pan en schep om.
  7. 7. Doe de linzendip op een grote platte schaal en maak een kuil in het midden. Leg het kippenvlees in het kuiltje van de linzendip. Bestrooi met de pijnboompitten, de peterselie en nog wat kerriepoeder.
  8. 8. Serveer met stukjes warm brood om te dippen.Serveer met een eenvoudige salade of met de gegrilde little gem sla van het andere recept.