Skip to main content

Quesedilla met geitenkaas, basilicum, geroosterde paddenstoelen en paprika

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Paddenstoelen
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 40 g Zonnebloempitten
  • 200 g Chinese kool
  • 150 g Bleekselderij
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 75 g Snijbiet
  • 8 stuk(s) Tortillawraps
  • 2 rolletje Geitenkaas
  • naar smaak Basilicum

In Huis

  • 3 el Olijfolie (besprenkelen)
  • 3 el Balsamicoazijn
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Veeg de paddenstoelen schoon en snij de paprika in repen. Hussel in een mengkom met de olie (om te besprenkelen), de balsamicoazijn, zout peper en geperste knoflook. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten. Zet de laatste 5 minuten de grill erbij aan. (Als je een grill ijzer hebt kan je alles ook zo grillen).
  3. 3. Maak in een slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, wijn azijn, mosterd, peper, zout en honing.
  4. 4. Bak de zonnebloempitten in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  5. 5. Snij de Chinese kool in kwarten, verwijder het hart en snij in hele dunne reepjes. Snij het binnenste lichtgroene deel van de bleekselderij (het hart) in dunne plakjes. Snij de radijsjes in plakjes. Was de snijbiet en snij in dunne sliertjes. Meng met de dressing en strooi de zonnebloempitten erover.
  6. 6. Beleg voor ieder 1 wrap met 3 plakjes verkruimelde geitenkaas, paddenstoelen en paprika en maak af met peper uit de molen en een paar blaadjes basilicum. Dek af met nog een wrap en bak in een droge koekenpan om en om bruin. Serveer met de sla.
  7. <br>Let op: je hebt twee keer Chinese kool, bleekselderij, snijbiet en radijs nodig deze week.