Skip to main content

Quiche met asperges en spinazie

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 16 stuk(s) Asperges
  • 1 handje(s) Spinazie
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 50 ml Creme fraiche
  • 1 bosje(s) Bieslook

In Huis

  • 6 plakje(s) Bladerdeeg
  • 50 g Jong belegen kaas
  • 1 stuk(s) Citroen
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de asperges 8 minuten voor. Laat uitlekken.
  2. 2. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en beleg met het bladerdeeg. Hak de spinazie grof en verspreid over het deeg. Rasp de kaas. Rasp de schil van een halve citroen.
  3. 3. Klop de eieren en meng met de crème fraîche, de kaas, bieslook en het citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Verspreid het mengsel over de spinazie en druk de asperges een beetje erin. Geef er nog een draaitje peper over.
  4. 4. Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat het bladerdeeg gaar, goudbruin en het eimengsel gestold is.
  5. Trek wat reepjes van de andere helft van de citroen met een zester en strooi over de taart. Serveer met een eenvoudige groene salade.