Skip to main content

Quiche met gehakt en prei

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Prei
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 50 g Geitenkaas

In Huis

  • 2 el Boter
  • 1 el Kerriepoeder
  • 150 ml Room
  • 1 pakje(s) Hartige taartdeeg
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2. Snij de prei in stukken van ongeveer 8 cm. Halveer deze stukken in de lengte. Was de stukken stuk voor stuk grondig, maar zorg dat ze hun vorm behouden en niet uit elkaar vallen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en laat de prei ca. 5 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  3. 3. Verhit de rest van de boter en bak het gehakt rul met peper, zout en de kerriepoeder. Zet het apart.
  4. 4. Klop de room luchtig met de eieren en breng het op smaak met peper en zout.
  5. 5. Beleg een bakvorm met bakpapier en maak het deeg op maat. Beleg hiermee de bakvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Rasp de geitenkaas.
  6. 6. Verdeel het gehaktmengsel over het deeg. Verdeel het room-ei-mengsel over het gehakt. Leg de preistukken netjes in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de preitaart in ongeveer 30 minuten in de oven.