Skip to main content

Quiche met koolraap en kip

  • Totale tijd 70 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Kippendijenvlees
  • 1 stuk(s) Koolraap
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 4 takje(s) Dragon
  • 4 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 50 g Boter (ongezouten, op kamertemperatuur)
  • 200 ml Creme fraiche
  • 6 plakje(s) Hartige taartdeeg
icon package

Recept stappen

  1. 1. Los het bouillonblokje op in ½ l kokend water.
  2. 2. Snij de kipfilet in reepjes en kook zachtjes gaar in de bouillon in ongeveer 7 minuten. Haal uit de bouillon en laat goed uitlekken. Dep helemaal droog met keukenpapier.
  3. 3 .Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. 4. Schil de koolraap met een dunschiller of scherp mes. Rasp met de grove rasp. Pel de ui en snipper fijn.
  5. 5. Verhit 2/3 van de boter in een koekenpan en stoof hierin de koolraap en de ui zachtjes 5 minuten.
  6. 6. Hak de verse kruiden fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng er de verse kruiden, de koolraap, ui en gegaarde kip door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. 7. Vet een quichevorm van 28 cm doorsnede in met de rest van de boter. Bekleed de quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg.
  8. 8. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taart. Bak in ongeveer 50 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  9. 9. Laat de taart 15 minuten afkoelen op een rooster voor je het gaat serveren. Dit komt de smaak ten goede!