Skip to main content

Quiche met prei en aardappels

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 g Aardappelen
  • 250 g Prei
  • 2 takje(s) Tijm

In Huis

  • 6 plakje(s) Hartige taartdeeg
  • 50 g Jong belegen kaas
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 150 ml Slagroom
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Beleg een taartvorm van ca. 20 cm doorsnede (bij 4p) met het deeg.
  2. 2. Schil de aardappels en kook ze in 10-12 minuten bijna gaar.
  3. 3. Snijd de prei in ringen van 1 cm en was ze goed. Kook ze in ca. 5 minuten gaar in water met wat zout. Giet goed af en laat wat afkoelen.
  4. 4. Rasp de kaas.
  5. 5. Verwarm de oven voor op 200°C .Strooi de helft van de kaas over de taartbodem.
  6. 6. Snijd de warme aardappels in dikke plakken en meng die met prei, de tijmblaadjes en zout en peper naar smaak. Verdeel de groenten over de vorm.
  7. 7. Klop de ei(eren) los in een kom en roer er de slagroom door. Schenk over de groenten. Bestrooi met de rest van kaas. Bak ca. 45 minuten in de oven tot de quiche mooi bruin en gaar is. Laat buiten de oven een beetje afkoelen. Dit komt de smaak ten goede.
  8. 8. Serveer warm met een eenvoudige salade.
  9. Tip: vleeseters kunnen de quiche voor het in de oven gaan nog even beleggen met wat plakjes katenspek.