Skip to main content

Quiche met katenspek, prei en aardappels

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 gram aardappels
  • 250 gram prei
  • 50 gram boerderijkaas
  • 100 gram katenspek
  • 1 zakje gemengde sla

In Huis

  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 2 takjes tijm
  • 2 eieren
  • 150 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Beleg een taartvorm van ca. 20 cm doorsnede (bij 4p) met het deeg.
  2. Schil de aardappels en kook ze in 10-12 minuten bijna gaar.
  3. Snij de prei in ringen van 1 cm en was goed. Kook ze in ca. 5 minuten gaar in water met wat zout. Giet goed af en laat wat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de kaas en strooi de helft over de taartbodem.
  5. Snij de warme aardappels in dikke plakken en meng die met prei, de tijmblaadjes en zout en peper naar smaak. Verdeel de groenten over de vorm.
  6. Klop de ei(eren) los in een kom en roer er de slagroom door. Schenk over de groenten. Bestrooi met de rest van de kaas en beleg met de plakjes katenspek. Bak ca. 45 minuten in de oven tot de quiche mooi bruin en gaar is. Laat buiten de oven een beetje afkoelen. Dit komt de smaak ten goede.
  7. Serveer warm met een eenvoudige salade.