Skip to main content

Quiche met prei, paprika, spinazie en een green zebra tomaten-sla

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram spinazie
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks paprika
  • 2 stuks green zebra tomaten
  • 1 takje verveine

In Huis

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram jong belegen kaas
  • 4 stuks eieren
  • 50 ml creme fraiche
  • 1 bosje bieslook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de prei in een pan tot deze iets geslonken is.
  3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en beleg met het bladerdeeg. Hak de spinazie grof en verspreid over het deeg. Snij de paprika in reepjes. Rasp de kaas.
  4. Klop de eieren en meng met de crème fraîche, de kaas, en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Verspreid het mengsel over de spinazie en leg de reepjes paprika er sierlijk in. Geef er nog een draaitje peper over.
  5. Snij de green zebra (tomaat) in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge. Hak de blaadjes verveine fijn en strooi een beetje over de tomaten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  6. Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat het bladerdeeg gaar, goudbruin en het eimengsel gestold is.
  7. Serveer de quiche met de green zebra tomaten-sla.