Skip to main content

Quiche met spinazie, citroen en ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 350 g spinazie
  • 100 g ricotta

In Huis

  • 1 handje(s) pijnboompitten
  • om in te vetten boter
  • 1 pakje(s) diepvriesbladerdeeg
  • bakbonen
  • 2 el olie
  • naar smaak peper en zout
  • 4 stuk(s) eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 el citroensap
  • 1 stuk(s) citroenrasp
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Vet de ovenschaal in en bekleed deze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg een stuk bakpapier over het deeg en giet bakbonen erop. Bak het deeg 10 minuten voor in het midden van de oven. Verwijder papier en bakbonen. Laat afkoelen.
  3. Hak de ui fijn en bak de ui in een beetje olie zachtjes aan, voeg vervolgens de spinazie toe. Laat de spinazie 5 minuten meebakken. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche en het citroensap. Roer de citroenraps erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de spinazie over de voorgebakken taartbodem. Leg de ricotta en de pijnboompitten erop en schenk dan het eimengsel erover.
  6. Bak in ca. 35 minuten goudbruin in de oven. Laat even afkoelen en serveer de quiche lauwwarm met eventueel een eenvoudige salade.