Skip to main content

Quiche met zalm en spinazie

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Zalmfilet
  • 1 stuk(s) Ui
  • 350 g Spinazie
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 200 ml Creme fraiche
  • 2 el Dille (fijngehakt)

In Huis

  • Om in te vetten Boter
  • 1 pakje(s) Diepvriesbladerdeeg
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed de schaal met het bladerdeeg. Druk overlappende stukjes deeg goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg 10 minuten in midden van de oven.
  2. 2. Check de zalm op graten en verwijder eventuele achtergebleven graten met een pincet. Snij de vis in blokjes van 2x2 cm.
  3. 3. Snipper de ui en bak in de olie zachtjes aan en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat de spinazie 5 minuten meebakken. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie heel goed uitlekken in een zeef.
  4. 4. Klop de eieren los met de crème fraîche en het citroensap. Roer de dille erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Verdeel de zalm over de voorgebakken taartbodem. Schep de spinazie erop en schenk dan het eimengsel erover. Bak in ca. 35 minuten goudbruin in de oven. Laat even afkoelen en serveer de quiche lauwwarm met een eenvoudige groene salade.