Quiche van couscous met prei en romige no-waste bloemkoolsoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 55 minuten
Wk 12 Quiche van couscous prei en romige no waste bloemkoolsoep 2

Ingrediënten

In De Krat

  • 120 gram Stormkracht kaas
  • 3 tl tijm
  • 150 gram couscous
  • 4 stuks prei
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks bloemkool
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 el peterselie
  • 1 blikje cannellini bonen

In Huis

  • 2 blokjes bouillon
  • om te bakken boter
  • om te bakken olie
  • 2 tenen knoflook
  • naar smaak citroensap
  • naar smaak chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de couscous en soep. Verwarm de oven voor op 190 graden. Rasp de kaas en ris de tijm.
  2. Maak eerst de quiche. Doe de couscous in een kom. Voeg zoveel kokend water toe dat het net onder staat. Laat 5 min afgedekt staan.
  3. Snij de prei (alleen het witte en lichtgroene deel) in dunne ringen was grondig. Verhit een koekenpan met olie of boter en bak ten minste 15 min tot de prei zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kluts 1 ei en roer met 1/4de van de geraspte kaas door de couscous. Vet een bakvorm van ca 24 cm (bij 4p) in en verdeel de couscous over de bodem. Maak een klein opstaand randje. Bak 15 min in de oven.
  5. Maak intussen de soep. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een ruime soeppan. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Verwijder alleen het onderste deel van de bloemkoolstronk en eventueel lelijke bladeren. De rest ga je allemaal gebruiken! Snij de bloemkool grof en voeg bij de ui. Voeg 1 liter water (bij 4p) en de bouillonblokjes bij de bloemkool en breng aan de kook. Kook ca 15 min tot de groenten zacht zijn.
  6. Verdeel de prei over de couscous bodem. Meng voor de quiche-vulling de rest van de eieren, crème fraîche, kaas (hou wat achter voor de bovenkant), geriste tijm en klop glad. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de prei en bestrooi met de achtergehouden kaas. Bak nog 15 à 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  7. Hak de peterselie (ook steeltjes) fijn.
  8. Voeg de bonen bij de soep, inclusief het vocht. Hou eventueel wat bonen apart om te garneren. Pureer de soep. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap, peper en chilivlokjes naar smaak. Garneer met de peterselie.
  9. Serveer de soep met de quiche.
  10. Verdeel de taken. Vraag, als mogelijk, een van je huisgenoten de soep te maken en maak zelf de quiche of andersom. Dat scheelt veel tijd!