Skip to main content

Quiche van pompoen, champignons en Taleggio

Vegetarisch

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Pompoen
  • 100 g Champignons
  • 7 stuk(s) Eieren
  • 100 g Prei

In Huis

  • besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
  • 300 g Bloem
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 150 g Boter (koud)
  • 1 tl Zeezout
  • 1 el Melk
  • Bakbonen
  • 200 g Taleggio
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB: dit gerecht is voor ongeveer 4-6 personen. Maak je minder? Gebruik dan een kleinere quiche vorm.
  2. 1. Verwarm de oven voor tot 200° C. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in plakjes. Leg samen met de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak 20 minuten voor in de oven. Haal uit de oven en draai de oventemperatuur terug naar 180° C.
  3. 2. Maak terwijl de groenten in de oven staan het quichedeeg. Doe de bloem, Parmezaanse kaas, boter en zeezout in de keukenmachine en draai ongeveer 2 minuten tot een kruimelige massa. Voeg 1 ei en de melk toe. Draai dan tot een samenhangend deeg. Wikkel in plastic huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  4. 3. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Vet een springvorm van 22 cm diameter in met wat boter. Beleg de vorm met het deeg. Leg er een stuk bakpapier in en bestrooi met bakbonen. Bak 15 minuten in de oven. Haal dan het papier weg en bak nog 10 minuten.
  5. 4. Verlaag de oventemperatuur naar 160° C. Snij de prei in ringetjes en was onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Halveer de champignons. Snij de taleggio in stukjes. Leg de pompoen, prei, champignons en taleggio op de quichebodem.
  6. 5. Meng de 6 eieren met zout en peper. Schenk over de groenten en kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak 1 uur en 15 minuten in de oven.
  7. 6. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak nog 15 minuten zonder aluminiumfolie. Serveer met een eenvoudige salade.