Skip to main content

Quinoa-bietenburger met krieltjessalade en gestoofde prei met mosterdvinaigrette

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Quinoaburger
  • 800 g Krieltjes
  • 6 stuk(s) Prei
  • 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 1 bosje(s) Bieslook

In Huis

  • 1 el Dijonmosterd
  • 2 el Lauw water
  • 1 el Rode wijnazijn
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 125 ml Olie
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Suiker
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor de prei. Was de krieltjes en verwijder evt. lelijke plekjes. Zet op in koud water met zout. Kook in circa 7-10 minuten gaar.
  2. Haal het kontje en het donkergroene deel van de prei en snij in twee of drie delen.
  3. Kook de preien in circa 6 minuten beetgaar, vanaf dat het water weer kookt, en laat goed uitlekken.
  4. Meng met een vork of garde of staafmixer de mosterd, rode wijnazijn, het lauwe water en zout en peper tot een glad geheel. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe (let op, neem een neutrale olie, lichte olijfolie of zonnebloem olie) en meng goed.
  5. Neem het hart van de bleekselderij (dus niet de kont, maar het binnenste deel) en snij in smalle maantjes. Halveer een klein teentje knoflook en haal, als dat er zit, het loofje (wat middenin zit) eruit. Dan wordt het iets milder van smaak. Hak de knoflook fijn.
  6. Meng de knoflook en bleekselderij in een slakom met de zure room, zout, peper en een beetje suiker naar smaak. Knip lekker veel bieslook erover en roer daar de lauwwarme krieltjes doorheen.
  7. Verwarm in een pan wat olie en bak daarin de burgers af. Ze hoeven niet lang, als ze maar warm zijn van binnen.
  8. Leg de prei op een schaal en overgiet rijkelijk met de vinaigrette en nog wat geknipte bieslook.
  9. Serveer met de aardappelsalade en de quinoaburgers.