Skip to main content

Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g boerenkool

In Huis

  • 200 g quinoa
  • 2 stuk(s) lente-ui
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 el walnoot olie
  • 3 el pijnboompitten
  • naar smaak peper en zout
  • 200 g verse geitenkaas
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verwijder de dikke nerven van de boerenkool en snijd het blad in dunne reepjes. Kook in ca. 15 minuten gaar in een klein beetje water.
  3. Snijd de lente- ui klein en maal fijn in de keukenmachine.
  4. Neem een schaal en meng daarin een dressing van de rasp van de citroen en 1 eetlepel van het citroensap, de walnotenolie, de pijnboompitten en de lente-ui.
  5. Doe de warme en gare quinoa en de boerenkool in de schaal en meng luchtig met twee vorken door de dressing. Breng op smaak met peper en zout en zo nodig nog wat citroensap.
  6. Schep er de verbrokkelde geitenkaas door en serveer.