Skip to main content

Quinoa courgettesalade, met rucola, tomaatjes en asperges

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Groene asperges
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 stengel(s) Lente-ui
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 1 handje(s) Rucola
  • 200 g Dartelaar geitenkaas
  • om te serveren Zonnebol

In Huis

  • 250 g Quinoa
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Citroensap
  • 2 tl Grove mosterd
  • 2 tl Dragon
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar en snij in hapklare stukken.
  3. Snij de courgette julienne m.b.v. een keukenmachine, een mandoline of een speciale dunschiller met tandjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Halveer de tomaatjes.
  4. Maak een dressing van de olie, citroensap, grove mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de quinoa met de rucola, de asperges en de courgette. Brokkel er wat geitenkaas over en versier met de tomaatjes. Overgiet met de dressing en serveer met een stuk (geroosterd) brood.
  6. <br>Tip: maak er een hoofdmaaltijd van door de pastinaaksoep vooraf te eten.