Skip to main content

Quinoa met broccoli, cherry tomaatjes, garam massala en pittige paneer

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Quinoa
  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 1 tl Garam massala
  • 400 g Paneer
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 2 tl Kerriepoeder
  • Zonnebloemolie
  • 2 el Ketjap asin
  • 2 el Water
  • 2 tl Sambal
  • 2 el Olie
  • 3 el Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de quinoa in 12 minuten gaar in water met zout en evt een heel klein beetje suiker (totdat je de c-tjes los ziet komen, dan is het gaar).
  2. 2. Zet een pan met water en zout op voor de broccoli. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook in ca. 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af, spoel af met koud water zodat het groen blijft, doe over in een mengkom en bestrooi met de garam massala. Hussel goed om zodat alles goed bedekt is en zet weg.
  3. 3. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel even om. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paneer mooi bruin op hoog vuur. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. 4. Doe de ketjap asin (of soja saus) en het water in de koekenpan en roer dan de sambal erdoor. Doe dit een beetje naar smaak, meer of minder pittig. Roer nu de blokjes paneer weer door de saus en laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken.
  5. 5. Halveer de cherrytomaatjes en snij de lente-ui in halve ringetjes Meng de quinoa met de tomaatjes, lente-ui en gekruide broccoli. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie, peper en zout en schep door de salade.
  6. 6. Serveer de quinoasalade met de paneerblokjes.
  7. <br>Let op: je hebt twee keer lente-ui nodig deze week.