Skip to main content

Quinoa met geroosterde bloemkool, snijbiet en kokosmelk

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 300 g Quinoa
  • 400 ml Kokosmelk
  • 40 g Pijnboompitten
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 2 el Basilicum
  • 2 el Munt
  • 400 g Snijbiet

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (besprenkelen)
  • 100 ml Water
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Wittewijn- of rijstazijn
  • 2 tl Kerriepoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker lente ui nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. 2. Snij de bloemkool in dikke plakken en verdeel in kleine roosjes. Verdeel over de bodem van een braadslee met bakpapier. Knijp de knoflook uit en meng het pulp met de olijfolie. Sprenkel over de roosjes. Strooi er flink wat zout en peper over. Schuif boven in de oven voor 15-20 minuten.
  4. 3. Rooster de quinoa in een droge koekenpan al omschuddend circa 4-5 minuten. Doe over in een pan, voeg kokosmelk en 100 ml water toe en kook in 10 minuten gaar. Klop de olijfolie extra vierge, sojasaus, citroensap, witte wijn azijn en kerriepoeder door elkaar.
  5. 4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, blijf erbij, het kan snel gaan! Snij het lente-uitje, de basilicum en de munt fijn.
  6. 5. Snij de snijbiet stengels in plakjes en het blad in dunne reepjes. Voeg de snijbiet en de lente ui bij de warme quinoa samen met de dressing en schep 1 minuut op het vuur om, zodat de snijbiet wat slinkt. Haal van het vuur en roer de munt en basilicum erdoor. Proef of je nog wat extra azijn of citroensap, peper en zout wil toevoegen. Serveer met de geroosterde bloemkool en de pijnboompitten.