Skip to main content

Quinoa met paddenstoelen, winterposteleinpesto en hazelnoten

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 300 g Gemengde paddenstoelen
  • 1 blokje(s) Paddenstoelenbouillon
  • 200 g Quinoa
  • 100 g Hazelnoten
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 100 g Winterpostelein

In Huis

  • 2 stuk(s) Knoflook
  • 30 g Boter
  • Olijfolie om te bakken
  • 400 ml Kokend water
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker banaansjalot (en de vegas ook parmezaan) nodig deze week
  2. 1. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  3. 2. Smelt de helft(!) van de boter met wat olijfolie in een wok of braadpan. Borstel de paddenstoelen schoon. Scheur of snij in stukken en bak al roerend op hoog vuur een paar minuten totdat ze bruin zijn. Doe in een diep bord en zet even weg.
  4. 3. Bereid in een maatbeker de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  5. 4. Fruit de sjalot een paar minuten in de rest van de boter. Voeg de helft(!) van de knoflook toe, schud een paar keer en voeg de quinoa toe. Laat 5 minuten bakken.
  6. 5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 12 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
  7. 6. Bak de hazelnoten knapperig in een droge koekenpan. Rasp de Parmezaan. Pureer met een staafmixer de helft(!) van de hazelnoten met de 1/2(!) van de winterpostelein, de Parmezaan en de rest van de knoflook, samen met de olijfolie extra vierge.
  8. 7. Roer de gebakken paddenstoelen door de quinoa als deze zacht is en het vocht is opgenomen.
  9. 8. Roer het meeste van de pesto door de quinoa. Serveer op een bedje van winterpostelein en garneer met de hazelnoten en een los schepje pesto. Sprenkel wat olijfolie en citroensap erover.
  10. <br>Let op: in het zakje winterpostelein zit ook munt en koriander voor een ander gerecht.