Skip to main content

Quinoa risotto met wortel en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g winterpeen
  • 300 g quinoa

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 80 g bieslook
  • 80 g walnoten
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 2 liter groentebouillon
  • om te bakken olijfolie
  • 150 ml droge witte wijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de wortel in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook. Snij de bieslook fijn. Hak de walnoten grof en rasp de Parmezaanse kaas. Kook alvast 1,5 liter water (bij 4p) en maak hier de bouillon van.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en pers hierboven de teentjes knoflook uit. Bak kort en voeg de plakjes wortel toe en bak 3 minuten mee. Zet het vuur wat lager en voeg de quinoa toe. Bak drie minuten mee, roer regelmatig (het gaat wat spetteren).
  3. Blus het geheel af met de witte wijn en roer goed door. Zet de quinoa nu onder 'water' met de bouillon. Wacht totdat bijna alle bouillon is opgenomen door de quinoa en zet de quinoa weer onder 'water' met de bouillon. Herhaal dit proces ongeveer 15 minuten lang en roer regelmatig.
  4. Verdeel het geheel over vier borden en strooi er nog wat Parmezaanse kaas, bieslook en walnoten over.
  5. <br>Tip: Lekker met een frisse salade.