Skip to main content

Quinoa salade met winterpostelein, paddenstoelen, hazelnoten en yoghurtdressing

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 75 g Quinoa
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 doosje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 100 g Winterpostelein
  • 1 takje(s) Munt
  • 12 stuk(s) Cherrytomaatjes
  • 150 ml Yoghurt
  • 2 handje(s) Hazelnoten
  • 20 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • om te bakken Olijfolie
  • 2 zakje(s) Gemengde sla
  • 1 tl Mosterd
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Citroenrasp
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Giet af door een zeef en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
  2. 2. Snipper de sjalot. Verhit de olie in grote koekenpan en bak hierin de sjalot 5 minuten zachtjes aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee. Bak totdat de paddenstoelen hun vocht beginnen te verliezen en bestrooi ze dan met zout en peper.
  3. 3. Bak door totdat de paddenstoelen bruine randjes krijgen. Schep de paddenstoelen op een bord.
  4. 4. Meng de postelein met de gemengde sla.
  5. 5. Haal de blaadjes van de munt en scheur in stukken. Meng door de sla.
  6. 6. Halveer de cherrytomaatjes en meng door de sla.
  7. 7. Schep als laatste de afgekoelde quinoa erdoor.
  8. 8. Maak de dressing: meng de yoghurt, de mosterd, de knoflook, het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  9. 9. Schep de helft van de dressing door de sla. Verdeel de paddenstoelen over de sla. Bestrooi met de hazelnoten en flinters Parmezaanse kaas.
  10. 10. Serveer de rest van de dressing er apart bij.