Skip to main content

Raapsteel-feta frittata met venkel-meiraapsalade en petit pain

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Meiraap
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 1 el Sinaasappelrasp
  • 2 el Sinaasappelsap
  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 10 stuk(s) Eieren
  • 120 g Feta
  • 4 stuk(s) Petit pain gemengd

In Huis

  • 3 el Witte wijnazijn
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Mosterd
  • 1 klontje(s) Boter (klontje)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden voor de broodjes.
  2. 2. Schil de meiraap, snij door de helft en dan in dunne plakjes (evt met een mandoline). Snij de venkel doormidden, verwijder het loof (bewaar een beetje) en het hart en snij het kontje eraf. Snij in zo dun mogelijke plakken.
  3. 3. Was de sinaasappel. Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, olie, sinaasappelrasp en sap, mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg bij de venkel en meiraap samen met een beetje van het venkelloof, hussel goed en zet even weg.
  4. 4. Verwijder de wortels, maar niet de steeltjes, van de raapsteel en was goed met behulp van een slacentrifuge. Halveer ze en laat slinken met aanhangend vocht in een koekenpan.
  5. 5. Kluts intussen de eieren in een kom en klop los met zout en peper. Brokkel de helft van de feta in kleine stukjes en voeg bij de eieren. Meng de raapstelen erdoor.
  6. 6. Doe het eimengsel met een klontje boter in de koekenpan. Bak de frittata aan op hoog vuur voor 3 minuten. Doe de broodjes intussen in de oven. Gaar de frittata verder in 10 min in de oven, samen met de broodjes. Je kunt de meeste koekenpannen in de oven zetten maar check dit wel even ;).
  7. 7. Brokkel de andere helft van de feta over de salade. Serveer met de frittata en een broodje.
  8. <br>Let op: je hebt vaker meiraap en venkel nodig deze week.