Skip to main content

Raapstelenmousseline met een beetje pesto

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Belle de Fontenay aardappelen
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • naar smaak basilicumpesto

In Huis

  • 50 ml melk (warm)
  • 50 g boter
  • 1 el grove mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Was de raapstelen en verwijder de wortels.
  2. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Giet goed af en laat even droogstomen. Maak de aardappelen heel fijn met een aardappelstamper of een pureeknijper. Nooit met de staafmixer dan wordt het behangerslijm.
  3. Doe beetje bij beetje de warme melk erbij en werk die met de aardappelstamper of een garde of de gewone mixer door de aardappelen totdat je een mooi gladde puree hebt. Roer er dan de boter, de mosterd en wat pesto naar smaak door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de raapstelen klein en roer ze met een houten lepel door de puree tot ze een beetje slinken.
  5. Serveer de raapstelenmousseline.
  6. <br>Tip: ook lekker met een stukje vlees, vis of een vleesvervanger.