Skip to main content

Raapstelenstamppot met honingpastinaak en knoflookaioli

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram pastinaak
  • 250 gram knolselderij
  • 750 gram aardappelen Doré
  • 2 bosjes raapsteel
  • 1 stuks ui

In Huis

  • 1 bol knoflook
  • 40 gram boter
  • 50 gram honing
  • om te bakken olijfolie
  • 200 gram mayonaise
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 200 ml room
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Borstel de pastinaak schoon onder koud water en snij in de lengte in vieren of in achten. Schil en snij de knolselderij in kleine blokjes. Snij de hele bol knoflook dwars doormidden zodat alle tenen in 1 keer doormidden zijn. Doe de boter met de honing in een pannetje en verwarm 1-2 minuten op laag vuur.
  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de pastinaak, knolselderij en de knoflook op een ovenplaat. Bestrooi met peper en zout en schenk er het honingmengsel overheen. Meng door elkaar. Zorg dat de pastinaak en knolselderij goed bedekt zijn met het honingmengsel. Bak 35-40 minuten.
  4. Kook de aardappels gaar in weinig water met wat zout. Hak terwijl de aardappels koken de raapstelen in stukken. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui totdat die zacht begint te worden.
  5. Maak de aïoli. Knijp 4 teentjes (bij 4p) van de geroosterde knoflook uit boven de mayonaise, voeg wat citroensap naar smaak toe en roer goed door.
  6. Giet de aardappels als ze gaar zijn goed af en laat droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een stamper. Voeg de room, ui en raapstelen toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de stamppot met de geroosterde pastinaak, knolselderij, knoflook en de aïoli.