Skip to main content

Rabarber-appel crumble

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Appels
  • 500 g Rabarber

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 2 el Honing
  • 80 g Zelfrijzend bakmeel
  • 50 g Havermout
  • 2 el Vanillesuiker
  • 3 el Rietsuiker
  • 80 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en snij in dunne plakjes. Meng de appel en de rabarber en verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes (of een grote ovenschaal).
  3. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Meng door de honing. Verdeel over de vormpjes en meng met de stukjes appel en rabarber.
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel met de havermout, vanillesuiker en de rietsuiker in een kom.
  5. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan het bakmeelmengsel. Wrijf met je vingertoppen de
  6. boter in het mengsel, zorg dat je er kruimels van maakt.
  7. Verdeel de rabarber en de appel over de soufflébakjes. Strooi de kruimellaag eroverheen.
  8. Bak de crumble 30 minuten in de oven, tot hij goudbruin is.
  9. Serveer koud of lauw. Lekker met een bolletje ijs erbij.