Skip to main content

Rabarber met yoghurt en meringuekruimels

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g rabarber
  • 1000 ml geitenyoghurt

In Huis

  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • 4 stuk(s) meringues
  • 4 stuk(s) cantuccini koekje
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder eventueel blad en steelaanzet van de rabarber. Was en snijd in stukken van 2 cm.
  2. Doe in een pan met het water. Breng aan de kook en kook tot de rabarber helemaal zacht (ca. 15 minuten) is en het vocht ingekookt is. Je kunt te veel vocht ook binden met 1 eetlepel maizena die je losroert en 0.5 eetlepel water.Breng op smaak met suiker en laat helemaal afkoelen.
  3. Doe wat yoghurt in vier glazen. Schep wat van de rabarber erover. Verkruimel er wat meringue over. Maak zo meerdere laagjes. Bestrooi op het laatst met de verkruimelde cantuccine koekjes.