Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rabarber yoghurt cranachan

Nagerecht

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram rabarber
  • 200 ml yoghurt

In Huis

  • 4 el havervlokken
  • 150 gram suiker
  • 100 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de havervlokken goudbruin in een koekenpan of in de oven. Laat afkoelen.
  2. Verwijder eventueel blad en steelaanzet van de rabarber. Was en snij in stukken van 2 cm. Doe in een pan met de suiker en het water. Breng aan de kook en kook tot de rabarber helemaal zacht is en het vocht ingekookt is (ca. 15 minuten). Je kunt teveel vocht ook binden met 1 eetlepel maizena die je los roert en 1/2 eetlepel water.
  3. Klop de slagroom stijf met wat suiker. Roer er de yoghurt, vanillesuiker en 3 eetlepels van de geroosterde havervlokken door. Schep om en om laagjes rabarber en roomyoghurt in de glazen.
  4. Bestrooi met de rest van de haver en serveer.