Rabarbercrumble
Nagerecht
- Totale tijd 70 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 700 gram rabarber
- naar smaak yoghurt
In Huis
- 100 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram rietsuiker
- 4 el honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de rabarber, snij een stukje van de uiteinden eraf en snij in plakjes van 1 cm. Kook met een scheutje water ca. 20 minuten op laag vuur.
- Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet in de ijskast tot gebruik.
- Meng als de rabarber zacht en gaar is de honing erdoor en verdeel over een ovenschaal.
- Beleg de rabarber met het kruimeldeeg. Bak de crumble 30-35 minuten in de oven, tot het goudbruin is. Zet eventueel de oven op het laatst iets hoger als het nog niet bruin genoeg is.
- Serveer de warme crumble met een paar schepje yoghurt.
- Dit dessert kun je 's middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.