Skip to main content

Rabarbercrumble

Nagerecht

  • Totale tijd 70 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram rabarber
  • naar smaak yoghurt

In Huis

  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 4 el honing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de rabarber, snij een stukje van de uiteinden eraf en snij in plakjes van 1 cm. Kook met een scheutje water ca. 20 minuten op laag vuur.
  3. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet in de ijskast tot gebruik.
  4. Meng als de rabarber zacht en gaar is de honing erdoor en verdeel over een ovenschaal.
  5. Beleg de rabarber met het kruimeldeeg. Bak de crumble 30-35 minuten in de oven, tot het goudbruin is. Zet eventueel de oven op het laatst iets hoger als het nog niet bruin genoeg is.
  6. Serveer de warme crumble met een paar schepje yoghurt.
  7. Dit dessert kun je 's middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.