Rabarbercrumble met Griekse yoghurt

Nagerecht, Ontbijt

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Rabarbercrumble | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram rabarber
  • naar smaak Griekse yoghurt

In Huis

  • 50 gram suiker (voor de compote)
  • 1 el water
  • 100 gram suiker (voor de crumble)
  • 100 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 tl kaneel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de rabarbercompote. Was de rabarber en snij de uiteindes eraf. Snij de stelen in blokjes van ca. 1,5 cm dik. Doe samen met de aangegeven hoeveelheid suiker en water in een steelpannetje en verwarm. De rabarber is klaar wanneer deze uit elkaar valt. Voeg suiker toe naar smaak als je de compote te zuur vind. Het is ook niet erg als er nog een paar rabarberstukjes niet helemaal gaar zijn.
  3. Vet een ovenschaal in.
  4. Maak de crumble. Doe de suiker, bloem, blokjes koude boter en kaneel in een mengkom. Voeg wat zout toe en kneed, niet al te lang, tot een kruimeldeeg.
  5. Schep de rabarber in de ovenschaal en verdeel de crumble erover. Schuif in de oven voor ca. 25 minuten tot de crumble goudbruin is.
  6. Laat de crumble een klein beetje afkoelen en serveer met een schepje Griekse yoghurt.
  7. 1: Ook lekker om een deel van de rabarber te vervangen voor aardbeien! 2: Je kunt de overgebleven compote bewaren en de dag erna door de yoghurt scheppen.