Skip to main content

Ragu Bolognese met speltpasta

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 600 g Rundernek
  • 400 g Spelt pasta

In Huis

  • 240 ml Runderbouillon
  • 6 takje(s) Platte peterselie
  • 2 blaadje(s) Salie
  • 2 takje(s) Tijm
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 50 g Pancetta
  • 85 ml Droge rode wijn
  • 800 g Tomatenblokjes
  • 1 el Pecorino
  • snufje(s) Gedroogde chilipeper
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Bind peterselie, salie, tijm en laurier samen met een keukentouwtje tot een bouquet garni. Snij bacon, ui, selderijstengels en wortel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak de bacon even aan in de olie doe er vervolgens de groenten bij. Bak 2 minuten boven een middelhoog vuur, roer af en toe met een houten lepel.
  2. Snij het vlees in stukken van ca. 2 cm. Draai het vuur hoog. Bak het vlees aan tot het aan alle kanten mooi bruin is. Schenk de wijn erbij en laat 2 tot 3 minuten pruttelen tot de wijn ingekookt is. Laat de tomaten uitlekken in een zeef. Voeg het bouquet garni, de tomaten en chilipepers toe en bak nog 2 minuten. Voeg de bouillon en ca.1 kopje water toe. Het vlees moet net aan onderstaan. Sluit de pan af met een deksel en laat 1 1/2 uur op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig tot de saus ingekookt en dikker is geworden.
  3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Verwijder het bouquet garni uit de saus. Schep de pasta door de saus. Roer er de Pecorino of de Parmezaanse kaas door. Verdeel over warme borden en serveer direct met wat extra Pecorino of Parmezaanse kaas.