Skip to main content

Ramen met dorade, paksoi, radijs en misoboter

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Dorade
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 1 bosje(s) Radijsjes

In Huis

  • 60 ml Sake
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Rijstazijn
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Gember
  • 100 g Boter
  • 2 el Miso pasta
  • naar smaak Zwarte peper (vers gemalen)
  • 300 g Udonnoedels
  • 1500 ml Bouillon
  • om te frituren Plantaardige olie
  • 75 g Zelfrijzend bakmeel
  • 75 g Maizena
  • naar smaak Groentenkiemen
  • naar smaak Zwart sesamzaad
  • naar smaak Shichimi togarashi kruiden
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak een marinade van de sake, sojasaus, rijstazijn en pers de knoflook erboven uit. Haal de huid van de dorade. Snij de vis in stukken van 3 cm en leg in de marinade. Schep om en laat ca. 20 minuten marineren in de koelkast.
  2. 2. Schil en rasp de gemberwortel. Meng de boter met de miso, de gemberwortel en wat zwarte peper. Zet in de koelkast.
  3. 3. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel af onder koud water en verdeel over vier grote soepkommen.
  4. 4. Halveer de paksoi in de lengte en blancheer in kokend water met wat zout. Leg in de soepkommen.
  5. 5. Bereid de bouillon volgens gebruiksaanwijzing.
  6. 6. Verhit de olie om te frituren. Meng zelfrijzend bakmeel met de maïzena. Bestrooi hiermee de visstukken m.b.v. een zeef. Frituur de vis in ca. 3 minuten mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm.
  7. 7. Leg de vis op de noedels en schenk de bouillon ernaast. Snij de radijs in dunne plakjes en leg erbij. Doe een lepel van de misoboter in de hete bouillon en bestrooi met de groentekiemen, het zwart sesamzaad en de shichimi togarashi.
  8. <br>Tip: Je kunt de vis ook vervangen door blokjes tofu.