Ramen met rundergehakt, paksoi, rettich en champignons

Rund

  • Totale tijd minuten
Ramen met rundergehakt, paksoi, rettich en champignons | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram Udon noedels
  • 1 stuks slajot
  • 2 el gember
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 250 gram rettich
  • 1 stuks paksoi
  • 2 stuks bosui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 blokje (voor 500 ml) runder- of kippenbouillon
  • 1500 ml water
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 4 el sojasaus
  • 1 teen(tje) knoflook
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Gebruik warm of kokend water, dat gaat sneller. Kook de noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.
  2. Zet de waterkoker aan of gebruik straks de Quooker.
  3. Verwarm olie in een soeppan. Snij de sjalot in dunne halve ringen en fruit zachtjes. Schil en snij de gember in dunne staafjes, bak even mee. Verkruimel de bouillon erboven en schenk de aangegeven hoeveelheid water erover. Dek af, breng aan de kook, draai daarna het vuur laag.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg de chilipoeder en sojasaus toe en breng goed op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm in een afgedekt kommetje.
  5. Snij de champignons in plakjes. Verwarm nog een scheut olie in dezelfde pan als het gehakt en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 minuten. Hak de knoflook fijn, voeg op het laatst toe. Schud een paar keer om, draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schil de rettich en snij in dunne halve maantjes. Snij de paksoi grof. Snij de bosui (ook het donkergroene) in ringetjes.
  7. Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een grote kom klaar met daarin noedels, rettich en paksoi. Schenk de hete bouillon erover. Laat iedereen naar smaak gehakt en champignons erbij nemen. Garneer met lekker veel bosui en eventueel een mespuntje chilivlokjes (zie tip).
  8. breng eventueel zelf op smaak met chili- of sesamolie als je dat hebt of nog een scheutje sojasaus.