Skip to main content

Ras el hanout groentestoof met gekarameliseerde halloumi, bulgur en zomerpostelein

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 300 g Peen
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 8 stuk(s) Tomaten
  • 1 bakje(s) Ras el hanout
  • 240 g Bulgur
  • 2 pakje(s) Halloumi
  • 75 g Zomerpostelein

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Honing
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Tijm
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en fruit in flink olie in een afdekbare wok of hapjespan.
  2. 2. Schil intussen de peen, halveer dikkere exemplaren zo nodig in de lengte en snij in grove plakken. Snij de courgette in stukken. Voeg allemaal bij de ui als die glazig is en bak een paar minuten mee.
  3. 3. Hak intussen de de knoflook fijn en snij de tomaat in stukjes.
  4. 4. Voeg de knoflook en de ras el hanout bij de groenten, hussel een paar keer goed om en voeg de tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij, breng aan de kook en dek af. Laat ca. 12-15 minuten zachtjes stoven, let op dat het niet droog kookt, voeg zo nodig een klein scheutje water toe.
  5. 5. Zet intussen de bulgur op, 60 gram pp met zoveel water dat er 1 cm boven staat. Kook in ca. 10 minuten gaar. Giet indien nodig af en roer los met een paar druppels olijfolie.
  6. 6. Meng de olijfolie en honing in een schaal en strooi er de gedroogde oregano, tijm en zwarte peper over. Meng goed.
  7. 7. Dep de halloumi droog en snij in blokjes. Bak in een koekenpan in een klein scheutje olie mooi bruin. Voeg het olie/honingmengsel toe. Laat een paar minuten pruttelen maar zorg dat de honing niet verbrandt.
  8. 8. Was de postelein en haal de blaadjes van de dikkere stelen. Serveer de halloumi met de bulgur en de Marokkaanse stoof en laat ieder naar smaak postelein erdoor roeren.