Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ras el hanout kip met geroosterde bloemkool en tomaten-bulgur

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Ras el hanout kip met geroosterde bloemkool en tomaten-bulgur | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 stuks witte ui
  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks venkel
  • 100 gram tomatenpuree
  • 240 gram bulgur
  • 1 blikje kikkererwten
  • 400 gram Ras el Hanout kip
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • 400 ml water
  • 0.25 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 3 tl komijnpoeder (voor de bloemkool)
  • 2 kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl komijnpoeder (voor de bulgur)
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de helft (!) van de ui, fruit in wat olie in een wok. Bestrooi met zout.
  3. Snij de rest van de ui in dunne partjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Doe samen met de ui in een mengkom en voeg komijnpoeder, citroensap (mag uit een flesje), ruim olie, peper en zout toe. Schud goed zodat alles bedekt is. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Hussel eventueel halverwege.
  4. Hak de knoflook fijn. Snij de venkel in blokjes. Voeg bij de ui en bak ca. 5 minuten mee.
  5. Maak een ruimte vrij in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe. Fruit zachtjes een minuutje mee zodat het zuur er wat af gaat.
  6. Voeg de komijnpoeder en de bulgur bij de ui. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook, draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten wellen met het deksel op de pan.
  7. Zet na 10 minuten wellen indien nodig het vuur van de bulgur nog even zachtjes aan om evt. overtollig vocht te laten verdampen. Roer los met een vork. Giet en spoel de kikkererwten af en roer erdoor.
  8. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar in 6-8 minuten.
  9. Snij de cherrytomaatjes in vieren. Hak de peterselie (incl. steeltjes) fijn (let op, neem de aangegeven hoeveelheid (!) van de peterselie). Schep samen met de tomaatjes en olijfolie extra vierge door de bulgur. Breng het geheel op smaak met peper en zout en een klein kneepje citroensap.
  10. Serveer de bulgur met de kip en geroosterde bloemkool.