Ras el hanout kip met groene kruidencouscous en regenboogpeen

Kip

  • Totale tijd 35-40 minuten
Ras el hanout kip met groene kruidencouscous en regenboogpeen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram regenboogpeen
  • 1 stuks ui
  • 400 gram kippendij ras el hanout
  • 200 gram couscous
  • 15 gram dille
  • 15 gram munt
  • 150 gram Bulgaarse yoghurt
  • 1 stuks venkel

In Huis

  • olie om te bakken
  • olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Schil of schrap de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de ui in smalle partjes en leg ertussen. Besprenkel het geheel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  2. Zet de waterkoker aan.
  3. Bak de kippendij ras el hanout op hoog vuur in wat olie in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  4. Doe de couscous in een kom, meng met wat zout. Giet er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
  5. Verwijder alleen de dikke stelen van de dille. Hak samen met de muntblaadjes fijn.
  6. Meng een klein deel (1el bij 4p) van de gehakte kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met wat peper, zout en een scheutje olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij.
  7. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in kleine stukjes. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en hou warm. Bak de venkel een paar minuutjes in het vet van de kip tot beetgaar. Roer de couscous los met een vork en meng de beetgare venkel en de rest van de verse kruiden erdoor. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge en wat peper.
  8. Serveer de couscous samen met de peen uit de oven, de yoghurtsaus en de ras el hanout kip.