Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden Oosterse kip met groene kruidencouscous en regenboogpeen

Kip

  • Totale tijd minuten
Midden Oosterse kip met groene kruidencouscous en regenboogpeen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram regenboogpeen
  • 1 stuks venkel
  • 15 gram dille
  • 15 gram munt
  • 150 gram yoghurt
  • 250 gram couscous
  • 400 gram Midden Oosters gemarineerde kippendij

In Huis

  • olie om te bakken
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  2. Was de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Snij de venkel in dunne plakjes. Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Hak de dille en muntblaadjes fijn. Meng een klein deel (1el bij 4p) door de yoghurt. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout.
  4. Doe de couscous met wat zout in een kom. Giet er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat 10 minuten staan.
  5. Bak de kip op hoog vuur in wat olie in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  6. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de verse kruiden en het vet van de kip erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de couscous met de peen en venkel uit de oven, muntyoghurt en de kip.