Ras el hanout kip met parelcouscous, geroosterde groenten en munt-yoghurtsaus

Kip

  • Totale tijd 35-40 minuten
Ras el hanout kip met groenten en munt yoghurt saus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram bietjes
  • 3 el sjalot
  • 500 gram spruiten
  • 300 gram parelcouscous
  • 2 el muntblaadjes
  • 150 gram yoghurt
  • 400 gram kippendijstukjes ras el hanout gekruid
  • 1 bosje koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 kneep citroensap
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de bietjes en snij in blokjes van max 1 cm. Meng in een kom met olijfolie, een kneep citroensap, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif vast in de oven.
  3. Zet een pan gezouten water op voor de parelcouscous.
  4. Snipper de sjalot en meng met de azijn.
  5. Maak de spruitjes schoon en halveer. Hak de knoflook fijn. Meng met olijfolie, peper en zout. Leg de spruitjes naast de bietjes. Bak nog 15-20 minuten in de oven.
  6. Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
  7. Hak de blaadjes munt fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in 9-10 minuten gaar.
  9. Hak de koriander fijn. Meng met de parelcouscous, sjalot (incl. azijn) en een scheut olijfolie extra vierge. Breng goed op smaak met peper en zout.
  10. Haal de groentes uit de oven en meng door de parelcouscous. Serveer met de kippendij en yoghurtsaus.